Tuesday, July 5, 2011

Tawaran City sukar ditolak Gunners

Manchester City melakukan bidaan berganda �27 juta (RM130 juta) untuk mendapatkan khidmat dua pemain Arsenal, Gael Clichy dan Samir Nasri.

City semakin hampir memuktamadkan perjanjian bernilai �7 juta (RM34 juta) buat Clichy dan akan menawarkan Gunners sesuatu yang sukar untuk ditolak sekiranya Nasri seperti dijangka, gagal bersetuju dengan kontrak baru di Emirates.


Clichy dilihat meninggalkan sebuah restoran di Manchester, malam kelmarin ketika dia bersedia untuk menjadi pemain utama pertama meninggalkan Arsenal musim panas ini.

Sementara itu, juara Liga Perdana Inggeris, Manchester United masih mencari pemain begitu juga pengurus baru Chelsea, Andre Villas-Boas.


Nasri, yang dibeli dengan harga �15.8 juta (RM76.5 juta) dari Marseille pada 2008, tidak akan kembali ke London Colney hingga Khamis ini kerana diberikan tambahan cuti, seperti pemain Arsenal lain yang terbabit dengan tugasan antarabangsa sebelum ini.


Pemain tengah Gunners itu memberikan bayangan untuk meninggalkan kelab itu selepas mengakui dia terlalu inginkan menjulang trofi kejuaraan.

“Tanpa sebarang kejuaraan yang anda miliki, anda tidak boleh dicalonkan bagi anugerah Ballon D'Or. Saya ke England untuk memenangi trofi kerana saya belum memenangi apa-apapun dalam karier saya, kecuali Kejuaraan B-17 Eropah pada 2004.


“Kami sudah mendapat gaji yang besar. Keutamaan kini adalah untuk mengembangkan karier dan memenangi kejuaraan. Ini lebih penting daripada perkara lain,” kata Nasri.

Cesc Fabregas, yang bercuti di Sepanyol, dijangka kembali bersama skuad senior hari ini.


Barcelona masih berusaha untuk melengkapkan perpindahan semula pemain itu ke bekas kelabnya ketika remaja dengan perpindahan bernilai �35 juta (RM169.5 juta).


Minggu lalu, pemain tengah Arsenal itu memberitahu wartawan di Tordera, Sepanyol: “Jika seseorang pemain berada dalam pasaran perpindahan ia kerana kelab tidak mahukannya lagi. Saya tiada masalah.” Pemain tengah Marseille dan Perancis, Mathieu Valbuena, 26, disebut-sebut sebagai pemain yang diintai pengurus Arsenal, Arsene Wenger sekiranya beliau kehilangan Fabregas dan Nasri.

No comments:

Post a Comment