Friday, August 27, 2010

Chelsea lawat Malaysia tahun depan


KUALA LUMPUR - Juara Liga Perdana England, Chelsea, telah memilih Malaysia sebagai pusat latihan pramusim dalam program Jelajah Asia 2011 pasukan itu, demikian diumumkan oleh Ketua Eksekutifnya, Ron Gourlay.

Pada taklimat media mengenai program Jelajah Asia 2011 di sini hari ini, katanya, kelab itu akan mengadakan latihan selama seminggu di Malaysia sebelum mengadakan satu perlawanan persahabatan di Kuala Lumpur.

"Sebagai pusat latihan pra musim, pengurus pasukan Carlo Ancelotti akan memerlukan kemudahan kelas pertama dan kami tahu Malaysia akan menyediakannya," katanya.

Gourlay berkata, Chelsea yakin dengan minat yang ditunjukkan oleh Malaysia dan berharap untuk mendekatkan lagi dengan peminat pasukan itu di negara ini.

"Sejumlah besar penonton menyaksikan perlawanan kami semasa Jelajah Asia 2008 dan dengan perlawanan akan datang di Stadium Nasional Bukit Jalil dengan kapasiti 85,000 penonton, maka ada peluang untuk lebih ramai peminat akan datang untuk melihat aksi pasukan kami," katanya. - Bernama

No comments:

Post a Comment